Vikten av bra kattfoder

Alla vill våra katter och kattungars bästa. Det gäller inte minst kattfoder som kan vara avgörande för din katts välmående och fysik. Vikten av ditt kattfoder skall vara en av dina prioriteter inom kattskötsel. Kattfoder brukar delas in i två kategorier: torrfoder och blötmat. Det finns många myter bland kattägare vad en katt bör eller inte bör äta. Låt oss titta närmare på några råd och rön när det gäller kattfoder.

Undvik rå fisk – fiskoljor är nyttigt

De är få katter som inte gillar fisk. Det finns faktiskt en liten skara katter som hör till undantagen och har fiskallergi. Även om katter äter de flesta fisksorterna så är det viktigt att din katt undviker att äta rå fisk. Det leder nödvändigtvis inte till sjukdomar, däremot så kan katten få brist på B-vitaminer. All form av tillagad eller kokt fisk går bra att ge katten. Det bästa med fisk är att katten får rikligt med fiskeoljorna omega 3 och omega 6. Det gynnar både hud och päls – bäst av allt är att katten älskar det!

Köp foder med högt energiinnehåll

Eftersom katter har en permanent jaktinstinkt blir de aldrig mätta på att springa runt och till exempel jaga möss och råttor. Försök därför att hitta mat med högt energiinnehåll så att kan orkar springa och jaga runt.