Aktivera katten

galen och aktiverad katt

Katten är ett av våra mest populära husdjur, vilket inte är så konstigt eftersom det är relativt enkelt att ha katt eftersom en katt i stor utsträckning sköter sig själv. Sedan så är ju katter också som bekant helt underbara. Här kommer några tips på hur man kan aktivera sin katt på olika sätt.

Precis som oss människor har katter vissa behov och självklart är det viktigt att dessa tillgodoses på olika sätt. Ett naturligt behov som en katt har är att jaga. För att katten skall kunna få utlopp för detta kan det vara en bra idé att skaffa lite olika leksaker till sin katt i form av till exempel en vippa eller varför inte en batteridriven leksaksmus som katten kan jaga.

Har man en innekatt är ett givetvis ett bra sätt att aktivera sin katt promenader. Tar man ut en innekatt på promenader måste man självklart ha den i koppel annars kommer den näst intill garanterat att sticka iväg fortare än man hinner säga mjau.

Ett annat bra sätt att aktivera katter är med hjälp av vatten i form av till exempel en droppande kran eller leksaker i en balja eller i badkaret.