Sköt om din häst på bästa sätt

Om du har häst vet du hur viktigt det är att den sköts om ordentligt. En häst kräver daglig omvårdnad och innebär ett stort ansvar. Det finns många föreskrifter som du som hästägare måste följa och det gäller såväl utevistelse som sällskap för hästen.

Pälsvård är viktigt

En häst bör ryktas varje dag för att pälsen ska hållas ren och fin. På nätet kan du hitta bra produkter i form av borstar, hovvårdsprodukter och pälsvårdsprodukter. Det är bra att ha allting du behöver tillgängligt i stallet och du kan enkelt beställa sakerna på nätet när det är dags att fylla på.

Skötsel och omvårdnad

När du ska ta hand om din häst innebär det också att hålla ordning i hästboxen. Den ska mockas minst en gång per dag för att undvika att hästen mår dåligt och hos vissa hästar kan du behöva mocka mer än en gång per dag.

En häst äter mycket och hur utfodringen ser ut beror på vilken typ av häst du har, hur stor den är samt hur hårt de arbetar. Det finns en mängd olika foderalternativ på marknaden och ibland får du prova dig fram för att hitta rätt för just din häst.