Transportväskor

Vare sig det gäller en kort resa till kattvakten eller till veterinären kommer de flesta kattägare förr eller senare behöva något sätt att säkert transportera sin katt.

Persian cat sitting in vintage suitcase

En transportväska kan vara utformade på en rad olika vis, vissa ser ut som en vanlig resväska men med något sätt för katten att titta ut även om man skulle dra igen blixtlåset, till exempel ett nät eller en bit genomskinlig plast. Andra modeller kan vara formade som en vävd korg, dessa är vanligen till för att kunna sättas på cyklar och kommer även med en typ av bur eller liknande man sätter ovanpå så katten inte hoppar ut i farten.

Det finns även så kallade front carriers, en ”ryggsäck” som man bär över magen istället, dessa öppnas framtill och upptill för katten och har även en koppel fäst på väskans insida så att katten inte kan hoppa ut om man väljer att ha den öppen. Det fungerar perfekt för katter som blir orolig vid transport, då kan man hålla koll på dem under tiden.

De vanligaste kanske ändå är de som är tillverkade i hårdplast och har ett galler som dörr. Dessa är ofta mer rymliga än många andra transportväskor och de flesta katter har utrymme att vända på sig utan större problem.